Com plantejarem el Park(ing) Day BCN 2020 que es farà el 18/09/2020

  • Post category:Events
  • Post comments:0 Comments

El GIxSU, Grup d’Interès per la Sostenibilitat Urbana al Park(ing)Day2020.
Aquesta convocatòria 2020 explorarem les noves maneres de relacionar-nos a l’Espai Públic amb les mesures de Seguretat obligades per la pandemia de la Covid19, adoptant els nous estàndards biomètrics de distanciament social i assajant noves maneres d’establir Vincles i Empatitzar amb el Veïnat, la Ciutadania, amb les Entitats de la Xarxa Barcelona + Sostenible, i amb Totes les Entitats i Associacions que tenen Places al Park(ing) Day 2020 de Bcn i les d’arreu del Mon, via Xarxes Socials i Web: www.gixsu.org.

Aquest any plantarem 3 QR que dirigiran al nostre WEB i convidarem a la Ciutadania i a les Entitats de la Xarxa B+S i a Totes les Entitats i Associacions que tenen Places al Park(ing) Day 2020 de Bcn a participar en 3 Enquestes que donen continuïtat a la iniciada el passat Park(ing) Day 2019 i que consisteixen en un experiment de Co-Disseny participatiu del Concepte “Sostenibilitat Urbana” i tenen la voluntat de Capturar el Coneixement i el Talent que hi ha disseminat en la Ciutadania de Bcn, en les Entitats de la Xarxa B+S i arreu del Mon, Interpelant-los i Activant una Reflexió en Profunditat sobre com ha de ser el Nou Pla Cerdà del segle XXI.

Amb les aportacions rebudes el GIxSU processarem la informació i la traslladarem a l’Ajuntament de Barcelona a la Tinencia d’Alcaldia d’Ecologia, Urbanísme i Mobilitat, amb l’objectiu de posar en Valor la Sostenibilitat Urbana al Disseny del Nou Pla Cerdà del segle XXI.

Donarem continuitat al Procés Participatiu Obert a Tota la Ciutadania i a Totes les Entitats participants al Park(ing)Day, iniciat el 2019 i la mateixa Plaça, a la Rambla de Catalunya, núm 104, i aquest any 2020 ampliem l’abast de la nostra Consulta i Procés de Co-Disseny, passant d’Una a Tres Enquestes que convidarem a contestar a tots els Visitants de la Plaça i a Totes les Entitats participants al ParkingDay 2020. En format Presencial i en les xarxes socials del Park(ing)Day en Facebook, Twitter i Instagram.

Enquesta.1: Impuls a la Sostenibilitat Urbana, Co-conceptualitzem la Sostenibilitat Urbana, amb 4 bafarades per dir cadascú la seva per Co-disenyar aquest concepte, que considerem encara “immadur” i quan “maduri” el pujarem al Viquipèdia, amb els Reconeixements explicits a Totes i Tots els participants a l’Enquesta.

Enquesta.2: Reformulem el Pla Cerdà del segle XXI perquè sigui Resilient en temps d’Emergència Climàtica i Pandèmica, Rehabilitem l’Atzar com a agent determinant i capricios, a incorporar com a soci/Aliat preferent a totes les Planificacions per assolir que en endavant siguin Resilients i sempre exitoses, ens els contextos d’Emergència Climàtica, els nous reptes i les possibles noves Pandemies, en que hi estem immersos.

Enquesta.3: Les Bones Pràctiques de Sostenibilitat Urbana, Bústia de Paraules que van definir inicialment les bones pràctiques de Sostenibilitat el mil.leni anterior abans d’acuniar el vocable Sostenibilitat. Les Modernes 2000-2020 i els Neologismes, per aclarir alguns malentesos, per afinar la descripció dels Objectius de Sostenibilitat Urbana i millorar la Comunicació per assolir tantes Adhessions i Recolçaments com precissem per assolir-los.

Deixa un comentari