Entrevista de Betevé al GIxSU en l’Acte de la Declaració institucional de l’Emergència Climàtica de l’Ajuntament de Barcelona

  • Post category:Events
  • Post comments:0 Comments

El passat 15 de gener a la Sala del Consell de Cent de de l’ajuntament de Barcelona va tenir lloc l’Acte de la declaració Institucional de l’Emergència Climàtica de Barcelona. En acabar l’acte, Betevé es va acostar al president del GIXSU, el Sr. Sergi Lopez-Grado i Padreny a fi de demanar-li la seva opinió respecte a l’acord històric a què s’havia arribat.

Recollim a sota la notícia de redacció que es va publicar el 16 de gener a Betevé i el vídeo

La declaració d’emergència climàtica, que s’ha fet oficial aquest dimecres, i les mesures proposades per l’Ajuntament per fer-hi front ja estan sent analitzades per les entitats de l’àmbit del clima. Jaume Osete, portaveu de la xarxa de Moviments del Clima, fa una lectura positiva del missatge polític que s’ha llençat però creu que hi ha poca valentia en les propostes que fan referència a la mobilitat.

Sobretot, diu Osete, han trobat a faltar mesures que permetin “superar en un termini curt la zona de baixes emissions que s’ha demostrat insuficient i ineficient”. Assegura, per converses que han tingut amb el consistori, que la possible implantació de mesures de reforç com el peatge de congestió “sembla que es vulguin dilatar en el temps”. 

Lluís Sala, del Consell Ciutadà per la Sostenibilitat, ha valorat positivament les mesures presentades en el marc de la declaració d’emergència climàtica. Són “propostes molt engrescadores i ambicioses“, ha assegurat.

També Sergi Lopez-Grado i Padreny, president del Grup d’Interès per la Sostenibilitat Urbana, considera que es tracta d’una eina imprescindible per poder aplicar les polítiques ambientals necessàries. “Sense una declaració d’emergència difícilment es podrien aplicar amb la rapidesa i la celeritat que cal”, comenta.

Més crítics són els joves de Fridays for Future Barcelona. Gemma Barricarte, membre del moviment, explica que tot i que celebren algunes de les mesures proposades, com la reducció del pont aeri, lamenten que d’altres siguin poc concretes.

Entrevista a Betevé

https://beteve.cat/general/entitats-emergencia-climatica-satisfaccio/

Deixa un comentari